En inspirerande dag på Formex


I torsdags åkte jag och sambon upp till Stockholm för att göra inköp och gå på Formex. Vi började dagen hos Mini Rodini och spanade in deras höstkollektion, AW17. Kollektionen var så fin, min absoluta favorit någonsin. Därefter gick vi vidare för inköp av Bobo Choses, Marmar och Tiny Cottons. Det kommer att bli en fin höst på klädfronten, det kan jag lova er. På fredagen åkte vi ut till Formex där vi spenderade hela dagen. Vi hittade mycket fint som kommer att dyka upp under våren. Dessutom tar vi in några nya varumärken som vi inte har haft tidigare, bland annat Rubens Barn som dyker upp redan nu i veckan. Personligen tyckte jag att Done By Deer stod för de största guldkornen på mässan – bokstavligt talat. Done By Deer bjuder på guldiga detaljer i sin vårkollektion. Låt oss kika på allt fint vi hittade. 


Vi börjar med Oyoy som bjuder på flera fina nyheter under våren. Bland annat två charmiga sparbössor i trä. Sparbössorna från Oyoy kommer i form av en panda och en kanin och de är tillverkade helt i trä. Oyoy kommer dessutom med helt nya bäddset, en ny skallra, en fin musikmobil, barnvagnshängen och två posters. Den ena affischen har likadant motiv som den populära mattan ”The World”. Den ser vi verkligen fram emot. Nyheterna från Oyoy dyker upp senare i vår. 

 
Hos Brigbys fick vi syn på nya, små djurhuvuden. Hur fin är inte enhörningen? Förutom enhörningen kommer även en elefant, lejon, tiger och giraff. De små djurhuvudena kommer att kosta runt 199 kronor och levereras i april. Den som väntar på något gott och så vidare… Hos Brigbys kikade vi även på nyheter från danska Roommate som är ett nytt märke hos oss. Roommate gör fin inredning till barnrummet i form av kuddar, hyllor, krokar, tält och lekmattor. Vi har redan fått in en del nyheter från Roommate. De hittar du här. Väl värt att spana in! 


I Done By Deers monter sprudlade vårkänslorna. Vårens hos Done By Deer bjuder som vanligt på mjuka pasteller tillsammans med guldiga detaljer. Deras omtyckta tallrikar, muggar och skålar kommer med guldiga prickar. Likaså hakklapparna. Det kommer nya skallror och barnvagnsmobiler tillsammans med nya stapelklossar och praktisk förvaring till barnrummet. Det jag föll för mest är den fina lilla docksängen som är en kopia av barnsängen från Done By Deer. Och inte minst mattorna med guldiga prickar. Hur fin är inte den grå mattan? Mattan kommer dessutom i en dov rosa färg med guldiga prickar. 


Du som gillar lite mer färgstarka leksaker har mycket fint att vänta från franska Vilac. De har utökat sitt omtyckta samarbete med Ingela P Arrhenius och tagit fram en rad olika leksaker i trä. Tydligen hade vi slagit något form av säljrekord av stapelakrobaterna från Vilac så vi hoppas att nyheterna som dyker upp i vår kommer att bli minst lika populära. Vi gillade särskilt dragleksakerna på bilden här nedanför. Dragleksaken som ser ut som ett lok har dessutom en vissla som man kan blåsa i, så att man hör när tåget kommer. Så festligt! 


När vi ändå sprang förbi Bloomingville gick vi in i deras monter och spanade in alla fina vårnyheter. Bloomingville har redan börjat leverera sina vårnyheter och vi har bland annat fått leverans av kuddar, mjukdjur, spel och leksaksmat. Våren hos Bloomingville bjuder på mjuka pasteller, genuina leksaker i trä och mjuka textilier. Allting från Bloomingville är genomtänkt och passar så fint ihop. Nyheterna hittar du här.  


Sist men inte minst la vi en beställning på Mailegs vårnyheter. Tyvärr dröjer det ända till maj innan de dyker upp i butik. Då kommer bland annat nya, somriga kaniner och guldfärgade möbler. Efter ett besök hos Maileg lämnade vi Formex med en stor dos inspiration och härliga vårkänslor. Nu kan vi gärna hoppa över februari och gå direkt till mars så att alla nyheter börjar trilla in!  

 

 

 

 

2 svar till “En inspirerande dag på Formex

    1. Hej Sara! Tyvärr får vi återförsäljare inte sälja MR Home ännu, men vi håller tummarna och hoppas att det blir ändring snart! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × tre =