Hemma hos stylisten Emelie Sundberg

Emelie Sundberg är stylist, fotograf och influenser – och har enligt oss ett av landets finaste barnrum. Vi har fått kika in hos sonen Noah, 5 år och passade på att ställa några snabba frågor om hur Emelie tänker när hon inreder barnens rum och vilka hennes favoritmärken är.

Namn: Emelie Sundberg
Bor: I en villa från 1925 i Stockholm
Familj: Mannen Ola, barnen Noah 5 år, Ellie 2 år och hunden Charlie.
Jobbar med: Stylist & fotograf, driver inredningspodden och instagramkontot @emelie.sundberg

Hur tänker du när du inreder barnens rum? 
– Jag vill att barnrummen ska vara mysiga, ombonade och varma. Att de ska väcka leklust och få igång fantasin samtidigt som de ska vara vilsamma. Den kombon kan ju vara lite klurig! Min äldsta son Noah är 5 år och ingen lite bebis längre. Nu har jag gjort om hans rum till ett ”storbarnsrum” och anpassat inredningen till vad han tycker om att göra just nu. Att bygga med lego, läsa böcker och att klä ut sig.

Vad måste finnas i ett barnrum?
– Det beror på hur stora barnen är men jag tycker det är väldigt praktiskt med ett skrivbord till lite större barn. En myshörna är också trevligt där barnen kan krypa upp och titta och läsa i böcker. En knopplist att hänga fina grejer på är alltid en bra idé!

Vilken detalj i barnens rum är du mest nöjd med? 
– Jag älskar den lilla päronkorgen från Ferm Living och Noahs skrivbordshörna. 

Jag vill att barnrummen ska vara mysiga, ombonade och varma. Att de ska väcka leklust och få igång fantasin samtidigt som de ska vara vilsamma.

Emelie Sundberg

Vad är höstens stora trend som vi borde haka på? 
– Murriga tapeter! Mer tapeter åt småfolket! Jag tycker inte att man ska vara rädd för att det kan bli mörkt och murrigt utan omfamna hösten och mörkret och göra barnrummet mysigt. Tapeter gör rummet mer ombonat och är man rädd för mörkret ska man istället tänka på belysningen. Man ska ha många mindre belysningspunkter i barnrummet för optimalt mys! 

Vilka är dina favoritmärken till barnrummet? 
– Garbo & Friends bäddset är underbara! Numero 74:s sänghimlar och vimplar ger en sån mjuk och härlig känsla i rummet. Firm Livings bord och stolar och för att inte tala om förvaringskorgarna! Sen älskar jag allt Fine Little Day gör. Postern ”Fly to Tokyo” är en favorit här hemma!

Sno stilen:

Poster Fly To Tokyo, Fine Little Day
Päronkorg, Ferm Living
Barnboken Kartor
Mr James, Mrs Mighetto

Alla bilder är tagna av Emelie Sundberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =